måndag 18 oktober 2010

Bokbiten här igen =)

Idag ska vi fortsätta berätta om några fler viktiga personer i historien:

I skogen bor en mycket fattig familj. Den består av en mamma och tre barn. Våran huvudperson träffar mamman vid ett tillfälle när hon letar efter nåt att värma sig med. Huvudpersonen frågar om hon vill ha ved men det visar sig snart att hon vill ha något som värmer inuti kroppen istället. Denna fattiga familjen kommer att få en stor betydelse för historien framöver.

måndag 11 oktober 2010

Hej, hej här är Bokbiten igen!

Idag ska vi berätta om bokens persongalleri.

Bokens berättare: hon är 15 år och lever i en överklassfamilj vid 1900-talets början. Hon lever i en ganska sluten familj, hon är omedveten om omvärlden och om hur andra männsikor har det. Vi kan inte berätta vad hon heter för hon skäms för sitt namn.

Den gamla hushållerskan Svea: hon är den som egentligen bestämmer det mesta i hushållet och gillar inte att ha fel.

Carolin: kommer som ny jungfru till familjen och det visar sig att hon är olik de andra jungfruarna som de tidigare haft.

Det här är några av de viktiga personerna i boken.

måndag 4 oktober 2010

BOKBITEN - läsgrupp i 9E!


Hej!

Vi - Alva, Becca, Margareta och Hanna - träffas varje måndag på huvudbiblioteket för att fördjupa oss i en bok tillsammans. Vi har valt Skuggan över stenbänken av Maria Gripe. Vi läser, diskuterar, bloggar och tillslut ska vi fika =)


När vi först såg framsidan av boken fick vi ett dåligt intryck, vi trodde inte att det var vår stil. Men vi har insett att man inte ska döma boken efter omslaget. Numera tycker vi att boken är spännande och vi läser gärna vidare.


Boken berättas av en flicka i en fin familj på tidigt 1900-tal. Familjen får en ny jungfru som är lite speciel och olik de andra jungfruarna de haft.


Vi ska försöka blogga lite varje måndag och uppdatera er om boken.