fredag 26 mars 2010

RECENSIONER AV KLASS 6 E


NU FÖLJER ETT ANTAL RECENSIONER SKRIVNA AV ELEVER I ÅRSKURS SEX PÅ SJÖÄNGSSKOLAN. VARSÅGODA...

torsdag 25 mars 2010

Razzia av Leif Jacobsen


I Askersund hörs väldigt ofta mopedknatter. Intresset är jättestort och om jag inte minns fel var det precis likadant när jag själv gick på högstadiet, för trettio år sedan (!). Därför ser jag till att hyllan med böcker om fordon är hyfsat välförsedd på skolbiblioteket.

Boken jag vill berätta om heter Razzia och handlar om ett gäng som absolut skulle kunna vara askersundare. De flesta har trimmat sina moppar och nu är polisen på hugget för att en gång för alla haffa de som kör olagligt. En av killarna är modigare än de andra och utmanar polisen på en jakt.
Fortsättningen på denna bok heter Stulen.

fredag 5 mars 2010

Mitt extra liv av Johan Unenge


Detta är ovanligt nog en serieroman, dvs boken varvar text och serierutor. Författaren Johan Unenge, som också är illustratör, frågar på bokens baksida "VAD SKULLE DU HA GJORT?" Vad skulle du ha gjort om det en dag knackar på dörren och utanför står en vettskrämd pojke som ingen vill veta av. Släpper du in honom eller stänger du dörren? I lilla Hellevik där många vuxna saknar ett arbete att gå till, rör sig livet runt ett framgångsrikt basketlag men också runt en flyktingförläggning dit människor kommit från hela världen för att söka skydd undan krig och förföljelse. Men på kvällarna i Hellevik händer konstiga saker. Det sägs att det pågår någon slags jakt - men vem är det som jagar och vem är det som jagas? Otäck bok men en jättebra berättelse om både kompisar ock kärlek.